Ilosen ensimmäinen voitto Tourilla!

Mikko oli menettänyt otteen golfiin ja varsinkin puttaamiseen vuonna 2005. Merkkejä sammumisesta oli jo edellisenä vuonna, mutta 2005 oli todella vaikea vuosi golfkentillä. Syitä romahtamiseen oli useita ja niitä käytiin pelaajan kanssa läpi.

Irtiotto totutuista kuvioista kauden 2006 alkuun oli onnistunut veto pelaajalta. Pelit Challenge Tourilla olivat herättävä kokemus siitä, kuinka hyvä työpaikka ET on pelaajille. Kesäkuussa Mikko sai mahdollisuuden pelata pari kisaa isolla Tourilla ja käytti mahdollisuuden hyväkseen. Hyvät sijoitukset siellä ja loistavat otteet The Openissa avasivat portit takaisin isoihin kisoihin. Puttiongelmainen mies oli kauden 2006 jälkeen puttitilaston kärjessä ja työpaikka Tourille oli hallussa.

Mikko teki järkevän teon ja vuokrasi asunnon Dubaista. Alkukausi siellä oli kovaa treeniä ja olin itsekin paikalla muutaman kerran. Alex Norenista oli tullut Mikolle paras seuralainen ja kaverit viihtyivät toistensa seurassa – kunnioitus puolin ja toisin oli ja on vieläkin suurta. Minulle Alex oli hyvää seuraa, koska hän oli niin utelias kaikesta ja sain käydä hänen kanssaan läpi mielenkiintoisia asioita – ja aina mielettömän isolla energialla.

Mikon energiataso alkoi olla kohdallaan menestykseen Dubain kisan aikoihin. Uusi fysiikkatreenari oli vedättänyt Mikkoa oikein huolella ja sekin puoli saavutti hyvän tason tuohon aikaan. Mikon pohjat tuolta puolelta olivat kunnossa (kiitos Hirvosen tinkimättömälle ”heinätyö” harjoittelulle), mutta Pierren jatkuva läsnäolo teki mahdolliseksi entistä paremman treenin.

Itse kisa meni susille, mutta viikonlopun harjoittelu kisapaikalla saavutti tason, josta valmentaja aisti jotain erityistä. Henkinen asenne, kohdallaan oleva mielentila ja saundikas veto olivat hyvä yhdistelmä. Menimme sunnuntain treenien jälkeen Julius Pohjolan luokse katsomaan ”nauhoja” harjoittelusta. Mikko veti palloa katse fokusoituneena palloon ja keskittyminen kohteessa. Välillä vieressä löi Tiger ja seuraavaksi Ernie ja heistä saimme taas kerran jotain vertailukohtaa tekemiseen. Pelaaja piti näkemästään.

Ennen poistumistaan Juliuksen kämpiltä, minä ja Mikko kävimme lyhyen, mutta mielenkiintoisen keskustelun. Keskustelun päätteeksi teimme sopimuksen, jota Julius todisti; Emme tapaa ennen kuin Mikko on voittanut kilpailun Tourilla. Olin hetkeä aikaisemmin sanonut Mikolle, että nyt on sellainen tilanne, että meidän yhteinen aika on mennyt niin hyvin ja sovitut tavoitteet ovat hallussa, että siltä puolelta ei ole juuri nyt apuja menestymiseen.

Kesti muutaman viikon ja Mikko oli voittanut ensimmäisen kisansa Indonesiassa. Jo edellisessä kisassa oli mahdollisuus, mutta silloin ei vielä osunut kohdalleen. Olimme taas valmiita tapaamaan toisemme ja jatkamaan reissua kohti uusia haasteita.

Reilu viikko ennen Scandinavian Mastersia olimme harjoittelemassa Kytäjällä ja tekemisen taso alkoi nousta kohti arvoja, joissa menestys on todennäköistä. Sanoin Mikolle, että oletko tajunnut tilanteen ja pelaaja vastasi, että kyllä tajunta on päällä. Juttelimme asiasta hetken ja kehotin pelaajaa olemaan valmis viimeisten reikien haasteeseen.

Mikon asenne ja henkinen kantti olivat hyvän treenin kautta nousseet tasolle, jolla pelaaja on valmis kohtaamaan kilpailun viimeisten neljän reiän haasteet. Hyvä ja ehjä harjoittelu tähtäävät juuri noiden ratkaisuhetkien lujuuteen.

Mikko onnistui loistavasti Tukholmassa ja sai viimeisen reiän onnistumisella pidettyä Saksan uuden tähden Kaymerin takanaan. Ei voittoja ennustamalla oteta, mutta joskus aistit sanovat, että nyt on oltava valppaana. Kumpaakin voittoa edelsi sopiva määrä ns. ehjiä päiviä, joiden aikana tekeminen ja palautuminen olivat hyvin balanssissa.

Nyt eletään vuotta 2012 ja voitot ja iso menestyminen ovat karttaneet Mikkoa. On ollut paljon erilaisia vaikeuksia, jotka ovat rajoittaneet tekemistä. Hyvä hetkessä eläminen antaa sen mahdollisuuden, että uusi nousu kohti huippua voi alkaa milloin vain – on vain harjoiteltava lujasti ja oltava valppaana. Ehjien päivien jono saattaa osua kohdalleen jo lähiaikoina.



» Takaisin edelliselle sivulle