Väyläesittelyt- Pitkä ysi

 

Väylä 1

Pitkän ysin avausväylä on suhteellisen helppo par-nelonen. Väylä on muotoilultaan suora ja tasainen. Sen etuosa on leveä, mutta väylä kapenee pikku hiljaa kuljettaessa kohti griiniä. Väylän keskiosassa pelaajan on varottava vasemmalla puolella olevaa isohkoa vesiestettä. Lähestyttäessä viheriötä on puolestaan otettava huomioon viheriön takamaastossa olevat kolme hiekkaestettä ja hiekkaesteiden takana häämöttävä puro. Et siis halua lyödä pitkäksi. Itse viheriö on iso ja tasainen, joten pitkienkin puttien tulisi upota helposti sisään.

Väylä 2

Kakkosväylä on erittäin haastava par-kolmonen., valkoiselta ja keltaiselta tiiltä on avauksen yllettävä 170-150 m ylettyäkseen vesiesteen yli. Väylä kapenee reippaasti viheriötä kohti tultaessa, ja sen oikeassa reunassa kiemurtelee leveä puro, jonne varomattoman golfaajan pallot helposti päätyvät. Oman haasteensa kakkosväylälle luovat myös viheriötä joka puolella ympäröivät hiekkaesteet. Viheriö viettää hiukan sen edessä olevaa bunkkeria kohti, joten putatessakaan ei kannata antaa otteen herpaantua.

Väylä 3

Väylä kolme on koko kentän pisin väylä. Pituutta tällä par 5 –väylällä on valkoisilta tiiltä lyötäessä yhteensä 486 metriä. Väylä on muotoilultaan kumpuileva, ja se kaartaa puolivälin jälkeen oikealle kohti isokokoista vesiestettä. Osuakseen viheriölle pallo on lyötävä viistosti vesiesteen yli, mikä voi osoittautua pulmalliseksi hieman lyhyempilyöntiselle golfarille. Pitkälyöntiset pelaajat pääsevät toki vaivatta esteen poikki. Väylän vasemmassa laidassa harmaita hiuksia pelaajille tuottavat vielä kaksi suurta bunkkeria, joista on syytä pysyä riittävän etäällä.

Viheriölle päästyään pelaajan on huomioitava sen kaltevuus: viheriö viettää loivasti kohti vesiestettä, joten golfari löytää helposti pallonsa kupin sijasta lampea ympäröivästä kaislikosta.

Väylä 4

Pitkää kolmosväylää seuraa nelosväylä, joka on koko kentän lyhin. Tämä par 3 –väylä on valkoisilta tiiltä lyötäessä vain 162 metriä pitkä. Haastetta lyhyelle nelosväylälle tuo väylää ja viheriötä reunustava jättimäinen bunkkeri, joka voi koitua varomattoman golfarin kohtaloksi. Jos hiekkaesteestä onnistuu pysymään poissa, täytyy vielä pitää mielessä, että viheriö on muotoilultaan petollinen. Viheriön yläosa on selvästi alaosaa korkeammalla, mikä vaikeuttaa pidempien puttien osumista kuppiin.

Väylä 5

Väylä viisi on par-vitonen ja Pitkän ysin toiseksi pisin. Taaimmaisilta tiiltä matkaa viheriölle on kaiken kaikkiaan 447 metriä. Väylä kiemurtelee kolmen ison vesiesteen välissä, joten pelaajan tulee pitää kieli keskellä suuta pysyäkseen väylällä. Viheriötä lähestyttäessä väylä kapenee reippaasti, ja viheriön edessä pelaajaa väijyy kolme pientä hiekkaestettä. Bunkkereista selvittyäsi sinua odottaa pulmallinen viheriö. Griini on muotoiltu kaksitasoiseksi: Viheriön takaosa on etuosaa selkeästi ylempänä. Puttaaminen vaatii keskittymistä etenkin silloin, kun lippu on sijoitettu ylemmälle tasolle. Hermojen pettäessä pallo valuu helposti luiskaa pitkin alemmalle tasolle tai pahimmassa tapauksessa viheriötä vasemmalla reunustavaan bunkkeriin.

Väylä 6

Kutosväylä on haastava par-nelonen. Klubipelaajakin voi onnistuessaan yltää viheriölle kahdella lyönnillä. Tarkkana on kuitenkin oltava jo heti avauksesta saakka, sillä viidennen väylän tavoin myös väylä kuusi mutkittelee suurten vesiesteiden puristuksissa. Erityisesti vasemmalla oleva lammikko syö pelaajien pallovarastoja, koska väylän reuna viettää kohti lampea ja koska uskaliaimmat pelaajat pyrkivät oikaisemaan lammen yli. Lähestymislyönti viheriölle on lyötävä tarkasti, sillä viheriöstä vasemmalle on kaksi syvää bunkkeria. Viheriö kallistuu melko jyrkästi väylää kohti, joten puttaaminen vaatii voimaa — varsinkin, jos lippu on viety griinin taaimmaiseen nurkkaan.

Väylä 7

Tämä par 5 -väylä on mielenkiintoinen, jossa on kaksi vesiestettä, joiden välistä väylä kulkee kapeaa käytävää pitkin. Rohkeimmat kolopalloilijat yrittävät päästä vasemmanpuoleisen esteen yli jo avauslyönnillä, ja hiukan ujommat golfarit pyrkivät ylittämään vesistön viimeistään toisella lyönnillään. Lyhytlyöntisimmät pelaajat joutuvat puolestaan kiertämään esteen kokonaan. Pulmat eivät lopu vielä vesiesteisiin, sillä griinin edustalla pahaa-aavistamattomia golfaajia odottaa viheriöbunkkeri. Lähestymislyönti on lyötävä bunkkerin yli, joten tarkkana saa olla. Viheriö kallistuu loivasti väylää kohti, mutta muuten sillä on helppo putata.

Väylä 8

Tämä väylä on lyhyehkö par-nelonen. Seiskaväylän jälkeen väylä kahdeksan voi tuntua suorastaan helpolta. Ainoita vaaran paikkoja ovat pienehköt väyläbunkkerit ja väylän vasemman reunan tuuhea karheikko. Viheriö on muotoiltu hieman kaltevaksi, mutta puttaamisen ei pitäisi osoittautua vaikeaksi. Lähestymislyönnin olisi kuitenkin hyvä olla tarkka, ettei pallo mene pitkäksi ja tipu viheriön jyrkkään takakumpuun.

Väylä 9

Yhdeksäs väylä on keskipitkä par 4 –väylä. Avauslyönti on syytä suorittaa huolella, sillä välittömästi tiipaikkojen edessä palloja vaanii vesieste. Varo siis, ettei pelivälineesi päädy kalojen ruoaksi tai osu lammessa viihtyviin vesilintuihin. Vesiesteestä selvittyäsi edessäsi avautuu suora ja tasainen väylä. Kahta pientä bunkkeria lukuun ottamatta väylällä on vain vähän paikkoja, joissa voit epäonnistua. Viheriölle lyötäessä on kuitenkin oltava varovainen, sillä kuppia vartioi joka suunnalta kolme hiekkaestettä. Etenkin viheriön edustan jyrkkäreunaisesta bunkkerista on suositeltavaa pysyä poissa. Itse viheriö on muodoiltaan melko tasainen eikä vaadi golfarilta ihmetekoja hyvään tulokseen pääsemiseksi.

AJANVARAUS JÄSENILLE
Hiekkaharju Golf
PL 122
01301 VANTAA

Käyntiosoite:
Hiekkaharjun urheilupuisto,
Tennistie 9

Puh.010 292 2814
Email: toimisto@hieg.fi

Meille pääset myös junalla!
Ajo-ohje »

Yhteistyökumppanit