Väyläesittelyt - Kehä6

 

Väylä 1

Kehä6:den ensimmäinen väylä on lyhyt par-nelonen. 254 metriä pitkänä se on 6 reiän kentän toiseksi pisin. Avauslyönti saattaa osoittautua yllättävän vaikeaksi ainakin aloitteleville golfareille, sillä se on lyötävä vasemmalla olevan suojaverkon ja oikealla olevan puun välisestä kapeasta aukosta. Väylä on muodoiltaan tasainen ja kaartaa puolivälin jälkeen vasemmalle. Väylällä pelaajan on huomioitava erityisesti oikeassa reunassa häämöttävä iso vesieste. Ei sovi kuitenkaan unohtaa vasemman reunan pienempää lampea eikä viheriötä ympäröiviä kolmea pikkubunkkeria. Viheriö on loivasti kalteva, mutta se ei estä pelaajaa puttaamasta palloa kuppiin pidemmänkään matkan päästä.

Väylä 2

Kakkosväylä on luonnonkaunis par 4. Pisimmillään takatiiltä mittaa väylälle tulee 340 metriä, ja avauslyönnin on kannettava yli 160 metriä yltääkseen Rekolanojan yli. Useat bunkkerit tuovat lisähaastetta väylällä, eikä iso viheriö ole helppo kahdella putilla.

Väylä 3

Pisimmillään takatiiltä väylälle kertyy mittaa 220 metriä (par 3). Onneksi väylällä on useita tiibokseja, jotta klubipelaajallakin on mahdollisuus yltää viheriölle. Iso viheriö ja bunkkerit vaikeuttavat parin tekoa.

Väylä 4

Väylä 4 on "helppo" par 3. Lyhyt väylä, pieni viheriö ja viheriöbunkkerit edellyttävät tarkkaa avausta, jotta väylä olisi helppo.

Väylä 5

Nelosväylää seuraa 257-metrinen par 4 –väylä, joka on harjoituskentän pisin. Avauslyönnin oikea mitoittaminen on tällä väylällä avain hyvään tulokseen. Vasemmalla on pidettävä silmällä puroa ja oikealla puolella taas pientä metsikköä ja isoa vesiestettä. Puolimatkan jälkeen väylä kaartaa voimakkaasti vasemmalle kohti viheriötä. Viheriölle päästäksesi sinun on joko koitettava päästä puron ja vesiesteen välisestä kapeikosta griinin eteen tai koitettava uskaliasta lyöntiä puron yli suoraan viheriölle. Puron yli lyötäessä on varottava veden lisäksi myös puronvarren puita, jotka vaikeuttavat hyvän lyöntilinjan löytämistä. Viheriö sijaitsee pienen kummun päällä, ja kummusta oikealle on syvä bunkkeri, josta pois pääseminen ei ole helppoa. Tarkka lähestymislyönti on näin ollen välttämätön.

Väylä 6

Kehä6:den päätösväylä on lyhyt par-kolmonen, jolla on mittaa 140 metriä. Avauslyönnin saaminen takatiiltä väylälle voi osoittautua yllättävän hankalaksi. Hankalan avauksesta tekevät leveähkö puro ja tiheät pensaat, joiden ylitse pallo olisi saatava lentämään. Avauksen jälkeen on helpompaa. Viheriö on iso ja tasainen, mutta varo silti jyrkkäreunaisia viheriöbunkkereita.

AJANVARAUS JÄSENILLE
Hiekkaharju Golf
PL 122
01301 VANTAA

Käyntiosoite:
Hiekkaharjun urheilupuisto,
Tennistie 9

Puh.010 292 2814
Email: toimisto@hieg.fi

Meille pääset myös junalla!
Ajo-ohje »

Yhteistyökumppanit